post

YouTube ще закрие отделното приложение YouTube Gaming, като част от функциите му ще бъдат внедрени в основния сайт, съобщава TechCrunch. Причината е, че приложението не се радва на достатъчен интерес и няма смисъл да се отделят средства за поддръжката му.

“Имам около 200 млн. души, които са влезли в профилите си и гледат гейминг съдържание всеки ден. По-голямата част, не използват YouTube Gaming за техните гейминг изживявания”, коментира Раян Уаят, директор на гейминг съдържанието и партньорствата в YouTube.

Приложението YouTube Gaming се появи през 2015 г., като ще бъде спряно през пролетта на следващата година. Някои от неговите функции вече са част от основния сайт. Сред тях е чатът на живо по време на стрийминг, възможността за платени абонаменти за любими канали и др.

Повечето фенове на гейминга обаче гледат гейминг видео просто от нормалното приложение на YouTube или основния сайт. Те гледат по над 50 млрд. часа гейминг съдържание годишно от над 500 000 активни стриймъри.

YouTube смята да се възползва от това като обедини гейминг функциите в основните си канали и така да засили конкуренцията с Twitch. Видеопорталът ще добавя и нови функции за гейминг канали, които постепенно ще стават достъпни в целия свят.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *