post

След като през 2015 година Xiaomi обяви Mi Pad 2, вчера компанията без излишен шум пусна и неговия наследник, който предлага същия дизайн, но с подобрени характеристики.

Таблетът е със 7.9 инчов дисплеи и резолюция 2048 х 1536 пиксела и притежава няколко интересни функции, сред които и черно-бял режим, подходящ за четене на електронни книги, при който очите на потребителя са защитени чрез намаляване на синята светлина, излъчвана от екрана.

Процесорът му е MediaTek MT8176, оперативната памет е цели 4 GB, а вградената – 64 GB, без допълнителен слот за microSD карти. Корпусът на Mi Pad 3 е метален с опция за популярната разцветка „Champagne Gold“, а в него се помещава внушителната 6600 mAh батерия. Таблетът има и 13 мегапикселова камера и работи с Android Marshmallow и собствения потребителски интерфейс на компанията MIUI 8.

Mi Pad 3 ще е наличен за покупка в Китай още днес на приятната за предлаганата от него производителност цена от около 220 долара, а желаещите до го поръчат потребители от други държави, могат да направят това на сайта на компанията.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *