post

Xiaomi проведе онлайн разпродажба в Обединеното кралство, но по време на акцията за съжаление телефоните не достигаха. За целта бяха предвидени едва десет устройства, а компанията се извини в Twitter за недоразумението.

По време на разпродажбата, намалени бяха цените на Mi 8 Lite и Mi A2, но липсата на налични бройки предизвика объркване сред феновете на марката. BBC съобщи още, че след разпродажбата са постъпили редица оплаквания на страницата на компаният във Facebook и по-сериозни такива, за нарушаване на британския рекламен стандарт.

Точният брой налични устройства не беше посочен на самата старница за оферти, въпреки че можеше да се намери в условията на кампанията. Xiaomi обясни, че във всяка от първите две продажби ще са налични три устройства, като две от тях ще бъдат на разположение във всяка от двете продажби. Въпреки това, според BBC компанията е добавила тези цифри към сроковете и условията едва в деня перди акцията.

Имаше и много спорове за това как Xiaomi избира „победителите“, а потребители се оплакаха в Twitter, че мобилните устройства са разпродадени веднага след старта на кампанията, повдигайки въпроса дали те въобще са били налични. Това обаче е още един от не изяснените аспекти на разпродажбата, тъй като страницата на компанията твърди, че победителите се избират на принципа кой е заявил първи, а не чрез лотария. Реакциите на извинението в Twitter също бяха смесени.

Xiaomi често използва подобни разпродажби, за да увеличи интереса към устройствата си, а телефоните се продават за секунди. Въпреки това компанията обикновено твърди, че има повече от десет устройства за разпродажба.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *