post

Xiaomi създаде потребителския интерфейс MIUI, с който се доставят повечето от устройствата й, с изключение на тези с Android One и Android Go. Компанията също така позволи на потребителите си да тестват предварително новите функции на MIUI в публичната програма MIUI Beta, която обаче вече няма да е активна.

Според Xiaomi, с появата на повече модели Mi на пазара, потребителите са започнали да използват програмата за бета тестове, чрез различни канали и въпреки това, отзивите, които се връщат към компанията са твърде малко. Както е известно, целта на подобни програми е именно да се получават отзиви за грешки, които екипите за разработка да могат да отстранят, преди пускането на официалния софтуер.

От своя страна потребителите посочват във форума, че техните отзиви и съобщения за грешки не винаги са били отчитани. Все още не е ясно, дали тестерите ще бъдат пренасочени към MIUI Stable, или ще останат с последната актуализация, докато не решат сами да преминат към официалната версия на интерфейса. Компанията не посочва също и дали MIUI Stable ще започне да получава месечни актуализации, както бета версията си.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *