post

Вчера китайската компания Xiaomi представи Mi Note 3, който разполага с 5.5 инчов дисплей с режим за четене и се задвижва от чипсета Snapdragon 660. Устройството има 6GB оперативна памет и 64/128 GB пространство за съхранение, но няма наложилия се напоследък като тренд дисплей от край до край с почти невидима рамка.

Една от най-големите особености на Mi Note 3 е двойната задна камера, която разполага с 12 мегапикселов широкоъгълен обектив и 12 мегапикселов телеобектив, предлагащ 2х оптично увеличение и оптична стабилизация на изображението.

На премиерата на Mi Note 3, компанията показа и няколко снимки, направени с двойната му камера, но за съжаление никоя от тях не е при слаба осветеност и ще трябва да изчакаме бъдещите тестове, за да преценим как се справя в подобни условия.

Втората камера разполага с 16 мегапикселов сензор и адаптивен Al Beautify режим, който носи красив и реалистичен ефект, без да компрометира качеството на изображенията.

Mi Note 3 има алуминиева рамка и стъклен гръб с огледален ефект, леко извит отстрани, за да стои добре в ръката. От гледна точка на дизайна, той много наподобява Mi 6, който беше обявен през април. Освен това разполага с 3500 mAh батерия, NFC, IR, стерео високоговорители, скенер за пръстови отпечатъци, вграден в хоум бутона, порт тип USB-C и функция за лицево разпознаване, като втори начин за отключване.

Ако се питате каква ще бъде цената на това любопитно устройство, то отговорът е 385 долара за 64 GB и 455 долара за 128 GB версия, която е в черно. Съществува и един по-луксозен вариант на по-голямата версия, който ще бъде и малко по-скъп – около 460 долара. За съжаление китайският гигант все още не е обявил подробностите за датата, на която Mi Note 3 ще излезе на пазара, както и в кои региони ще е достъпен.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *