post

Може би най-бързо развиващата се китайска компания за смартфони Xiaomi направи изключително интересни анонси ден преди официалното откриване на Световния мобилен конгрес в Барселона.

Компанията събра преди малко повече от час журналисти от целия свят, сред които и репортер на Pixelmedia.bg, на премиера в столицата на област Каталуния за да покаже най-новите си смартфони – флагмана Mi 9 и изцяло нова концепция за 5G слайдер.

Донован Сун, продуктов директор в дружеството, проведе пред аудиторията първото видео обаждане с устройство на Xiaomi извън Китай, осъществено чрез 5G технология (Fifth Generation).

След това мениджърът представи и самия 5G смартфон – Mi MIX 3, който възражда слайдер концепцията с извеждане на камерата чрез приплъзването на отделен панел над основното тяло.

Mi MIX 3

Телефонът разполага с най-новия процесор Snapdragon 855 и най-новата микроархитектура Kryo 485, както и 5G модем Snapdragon X50. Това му позволява да сваля информация със скорост 2Gbps, което според Сун означава, че може да свали 15 минутен 1080p видеоклип за една секунда.

Дисплеят му е 6.39 инчов AMOLED, а благодарение на слайдер камерата, той разполага с впечатляващото съотношение на екрана към корпуса от 93.4 процента. Телефонът ще се предлага в оникс черно и сапфирено синьо.

Сред предимствата му са още 12 MP двойна задна камера, 24 MP + 2MP предна двойна камера, елегантен керамичен дизайн и хибридна охлаждаща система. Ще се предлага на препоръчителна цена от едва 599 евро и се очаква да е на пазара през май.

Mi 9

Вторият представен днес модел е позициониран като флагман с холограмен дизайн, тройна камера и изкуствен интелект. Холографското нано покритие го прави да изглежда в различен цвят, погледнат от различна гледна точка. В добавка разполага с Corning Gorilla Glass 5, а заоблената форма го прави изключително удобен за хващане.

Корпусът на Mi 9 е с дебелина едва 3.5 мм. в най-тънкото си място и 7.61 мм. в най-дебелото. Тежестта му е едва 173 гр. Разполага с 6.39 инчов AMOLED дисплей с възможност за заснемане на изключително детайлни снимки, благодарение на 48 мегапикселовия си Sony IMX 586 сензор. Друга интересна функция е възможността за заснемане на видео на забавен каданс. Телефонът прави най-добрите видеоклипове според DXOMARK.

Производителността му се базира на новия процесор Qualcomm Snapdragon 855, както и новата 7 нанометрова Kryo 485 технология. В добавка Mi 9 е и първият в света телефон, който поддържа 20W безжично зареждане.

Новият флагман Mi 9 ще бъде пуснат на някои европейски пазари още след няколко дни, но България не е сред тях. Версията с 64GB ще се предлага на препоръчителна цена от 449 евро, а тази със 128GB – на цена от 499 евро, с което изпреварва останалите флагмани по този показател.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *