post

ON! Gaming – зоната за игри и технологии на тазгодишния фестивал за градска култура и изкуство ON! Fest 2012 – отново ще предложи най-горещото и новото в областта в момента.

Между 22 и 24 септември това ще бъде запазеното място за всички, които обичат игрите и са готови да премерят сили в турнири, искат да изпробват нови заглавия и геймърски аксесоари или се интересуват от тунинг на компютри и разработка на игри.

Тридневната програма на най-голямото геймърско събитие у нас ще включва международни турнири по трите най-популярни игри в България – Counter Strike 1.6 (5vs5), League of Legends (5vs5) и Starcraft II (1vs1), с общ награден фонд от 2500 лева.

И тази година посетителите на ON! Gaming ще се насладят на вълнуващи представяния на технологични нововъведения, ще имат възможността да изпробват най-новите геймърски джаджи и конзоли.

Особено любопитна ще бъде Assassin’s Creed III: Liberation за PS Vita, която се разработва изцяло от Ubisoft София. Всички посетители на ON! Fest (стига да са над 18 години) ще имат възможността да бъдат сред първите, които лично ще тестват демото, представено на Gamescom през август.

Ако пък искат да срещнат и нейните създатели, ще могат да го направят на второто издание на Game Dev Summit Bulgaria 2012, част от официалната програма на ОN! Fest.

Един от акцентите на миналогодишния ON! Fest – състезанието по овърклок, ще се състои за втори път и всички запалени по големите машини ще видят още по-зрелищни демонстрации по тунинг на мощни компютри.

Сред допълнителните забавления ще бъдат виртуални стрелбища, сцена за виртуални спортове, както и аркадните игри, осигурени от Playground.

ON! Gaming ще приключи на 24 септември 2012г. със специална гала вечер – безплатно парти-премиера на дългоочакваното ново допълнение на най-популярната масова мултиплейър онлайн игра в света – World of Warcraft: Mists of Pandaria. Партито се организира съвместно с най-големия дистрибутор на играта за България – „Пулсар” ЕООД.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *