post

В началото на седмицата Майкрософт започна разпространението на Windows 10 Fall Creators Update и представи първите си VR очила Windows Mixed Reality headsets и устройството Surface Book 2.

Windows 10 Fall Creators Update позволява на потребителите да достигнат ново ниво на креативност като прави 3D технологиите и смесената реалност достъпни за масовия потребител и включва функционалности като по-бърз стрийминг на игри и интуитивни инструменти за обработка и персонализиране на снимки и видео. Windows 10 Fall Creators Update ще бъде достъпен на голям брой Windows 10 устройства, като Майкрософт представи и първите си VR очила Windows Mixed Reality headsets.

Нововъведенията в Windows 10 Fall Creators Update включват подобрения в Windows Ink като възможност за работа директно върху PDF файл и приложението Find My Pen, интегриране на Cortana и браузъра Windows Edge на различни устройства, подобрения в сигурността и управлението на личните данни, както и подобрени функции за достъпност като Eye Control.

Windows Mixed Reality

За да направи смесената реалност по-достъпна за масовия потребител, с Windows 10 Fall Creators Update, Майкрософт представя първата си серия VR очила и приложението Mixed Reality Viewer. С Windows Mixed Reality headsets, разработени съвместно с партньори като Acer, Dell, HP и Lenovo, Майкрософт позволява на потребителите да творят и комуникират в ново измерение. От друга страна, Mixed Reality Viewer използва камерата на устройството, за да пресъздаде в реална среда триизмерни обекти като хора, места, предмети и т.н. По този начин потребителите могат да се насладят на пътувания, спорт и концерти на живо от собствения си виртуален дом, в комбинация с над 20 000 приложения, достъпни на Windows Store.

3D технологиите ще бъдат двигател на следващата революция в човешката история и ще променят не само програмирането, но и начина, по който възприемаме информацията и се учим. Над 100 милиона потребители по света използват Microsoft Paint, а с Fall Creators Update Майкрософт представя Paint 3D, който позволява на потребителите да създават, манипулират и споделят собствени 3D образи и модели. Те ще могат да бъдат интегрирани в Оffice формати, включително PowerPoint презентации и Word документи. В комбинация с Mixed Reality Viewer те ще могат да бъдат пресъздадени във физическа среда, което ще даде нов тласък на креативността на професионалисти, студенти и всеки, които иска да твори.

Windows Mixed Reality 2

Геймингът, със своята интерактивност, е най-бързо развиващата се форма на забавление, и се радва на невиждана до сега популярност – с над 200 млн. месечни потребители на игри в Windows 10.

С големия интерес към eSports и интерактивните стрийминг платформи, повечето хора наблюдават, отколкото играят и Microsoft Mixer е единствената почти реалновременна, интерактивна услуга за стрийминг на игри, която позволява на потребителите да да общуват с други геймъри.

С Fall Creators Update, Mixer става още по-добър с много по-бърз стрийминг от преди. Game Mode, от друга страна, позволява използването на пълния капацитет на устройството за по-висококачествен гейминг с Windows 10.

Споделянето и обработката на снимки никога не са били по-популярни в Windows, с повече от 250 млн. активни потребители на приложениято Photos в Windows 10.

Във Fall Creators Update приложението е подложено на цялостен редизайн, като потребителите могат лесно да превърнат снимки и видео в спомени и истории с персонализирани 3D ефекти, интегриране на Windows Ink и преливки, без да е необходим предишен опит в обработката на изображения.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *