post

Чат приложението WhatsApp спира поддръжката за BlackBerry OS и Windows Phone, съобщава VentureBeat. Това влиза в сила от 31-ви декември 2017 г.

Краят на поддръжката на тези две мобилни платформи не означава, че WhatsApp повече няма да работи на тях. Но означава, че повече няма да има нови версии на приложението за тях, нито обновления и подобрения на сигурността.

WhatsApp казват още, че краят на поддръжката означава и ограничаване на някои функции. Потребителите на WhatsApp с устройства, които използват една от двете платформи, няма да могат да създават нови профили или да потвърждават съществуващи профили. Освен това WhatsApp предупреждава, че някои други функции могат да спрат да работят по всяко време.

Потребителите на BlackBerry с платформата BlackBerry OS, включително BB10, ще трябва да минат на по-нов модел на BlackBerry с Android, ако искат да продължат да използват WhatsApp пълноценно. Същото важи и за потребителите на Windows Phone. WhatsApp ще продължи да получава ъпдейти за Windows 10 Mobile, но тъй като дори Microsoft вече не обръща внимание на тази платформа, алтернативните iOS и Android изглеждат като по-добър избор.

WhatsApp планира постепенното спиране на поддръжката и за други платформи. Сред тях е Nokia S40, но краят на нейната поддръжка е чак на 31-ви декември 2018 г, Устройствата със стари версии на Android, преди 2.3.7, ще се поддържат до 1-ви февруари 2020 г.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *