post

WhatsApp скоро може да предостави функция за видео и гласови обаждания чрез уеб клиента, сочи нов доклад. Наскоро тази функция беше забелязана във версия 2.2043.7, а към момента е в бета версия. Това предполага, че компанията скоро може да я разпространи публично. Гласовите и видео разговори вече са налични в приложенията за iOS и Android и е време уеб клиента да навакса.

Когато получите обаждане в WhatsApp, докато използвате уеб клиента, ще се появява изскачащ прозорец с опции за получаване и отхърляне. Освен това в долната му част ще има и възможност за игнориране, а ако приемете обаждането, ще се появява нов малък изскачащ прозорец с опции за стартиране на видео, заглушаване, отказ и други настройки. Новата актуализация ще донесе и поддръжка за групови видео и гласови разговори, която към момента все още се тества. Така вече няма да е нужно да превключвате от работния плот към телефона си, когато получите повикване.

В доклада на WABetainfo се посочва още и, че WhatsApp работи върху възможността да се синхронизират чатовете между платформите и да се използва един и същ акаунт на различни устройства. Компанията все още не е потвърдила официално нищо, така че ще се наложи да изчакаме пускането на публичната версия.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *