post

Вече ще трябва да потвърдите самоличността си, като използвате биометричната си информация, за да свържете акаунт в WhatsApp с компютър. Компанията, собственост на Facebook, е добавила още един слой защита към своите приложения, за да ограничи шансовете някой да използва вашия акаунт, без разрешение.

Докато телефонът, който използвате има функция за отключване с лице или пръстов отпечатък, WhatsApp ще ви помоли да преминете през процеса на удостоверяване, когато искате да свържете акаунта си с настолното приложение или уеб версията на услугата.

След като се потвърди вашата самоличност, ще трябва да сканирате QR код с телефона си. Новата функция за биометрично удостоверяване е активирана по подразбиране и единственият начин да не я задействате, когато свързвате акаунта си, е да изключите напълно отключването с лице или пръстов отпечатък. WhatsApp, която скоро ще приложи своята преработена политика за поверителност, която й позволява да споделя информация с Facebook, твърди, че изобщо няма достъп до вашите биометрични данни и ще проведе процеса на удостоверяване чрез операционната система на телефона ви.

Новата функция за защита на WhatsApp ще работи заедно с другата, която изпраща известия на телефона ви, когато някой влезе в акаунта в в мрежата или на компютър. Изглежда компанията работи и върху други функции, които ще добави тази година за Mac, Windows и уеб версиите.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *