post

За тийнейджърите в Европейския съюз, WhatsApp ще се промени значително. Приложението за съобщения, собственост на Facebook вдига възрастовата граница за своите европейски потребители от 13 на 16 години, за да отговори на изискванията на новия закон за защита на данните GDPR, който ще влезе в сила от 25 май.

Според новите общи условия на WhatsApp, които ще бъдат изпратени в следващите няколко седмици, потребителите ще трябва да потвърдят, че са навършили 16 години, но за останалите части от света, възрастовата граница се запазва на 13 години. Все още няма данни за това, как компанията ще наложи ограничението и как ще се потвърждава възрастта.

Всичко това е в резултат на факта, че в рамките на месец, ЕС ще въведе стриктна защита на личните данни, ограничавайки технологичните компании да събират и използват такива данни и гарантирайки, че потребителите ще са информирани за това, което правят. Facebook обаче, няма да въведе новата минимална възрастова граница за своите потребители, като вместо това планира да изисква родетил или настойник за лицата под 16 години, който да даде разрешение те да споделят информация в приложението. Ако тази стъпка не бъде изпълнена, тийнейджърите няма да получат достъп до „напълно персонализираната“ версия на Facebook.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *