post

Western Digital е постигнала договореност за покупката на бизнеса за производство на чипове памет на Toshiba за $18,3 млрд. Това съобщава японското издание Nikkan Kogyo. Твърди се, че подписването на официалните документи ще се състои на 20 септември.

През миналата седмица беше съобщено, че заинтересована от сделката е и Foxconn, която е готова да инвестира $19 млрд. Сходна цена е склонна да даде и Bain Capital. В двата случая един от участниците в споразумението трябваше да е Apple. Трябва да отбележим, че Nikkan Kogyo не се позовава на източници относно сделката между Western Digital и Toshiba.

През юни Toshiba планираше да даде под съд Western Digital за това, че компанията се опитва да блокира продажбата на подразделението за производство на памети. Сумата на иска трябваше да е около $1,07 млрд. За потенциални купувачи тогава се сочеха държавни предприятия  в Япония и някои частни структури.

Част от средствата от продажбата на подразделението ще бъдат насочени към покриване на загубите от банкрута на Westinghouse Electric – нейните дългове надвишават $9 млрд.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *