post

Waze най-сетне идва в новото многоекранно меню на Apple CarPlay с надстроената версия на функцията. Това сочи бета версията на CarPlay, в която беше забелязано приложението за навигация.

Apple пусна новата версия dashboard, като част от миналогодишната актуализация на софтуера iOS 13, но тогава тя беше ограничена да работи само с Google Maps. Преди това CarPlay изискваше прескачане между различни екрани, за да се види името на песента, докато се получават упътвания към дадена дестинация. Със Split-view всичко това е видимо на едно място. Опцията за добавяне на поддръжка от трети страни беше въведена с iOS 13.4, а Google трябваше да внедри поддръжката за Google Maps до август тази година. Сега изглежда, че Waze, което също е собственост на гиганта, скоро ще последва Maps.

Waze има 140 милиона активни потребители месечно, които изминават над 40 милиарда километра всеки месец. Компанията е основана в Израел през 2008 година и беше закупена от Google през 2013. Бета версията включва и първата поддръжка за насочване в лента за Waze за iOS. Удобната функция препоръчва в коя лента трябва да се придържате, когато влизате, или излизате от магистралата например. Това е изключително полезно при навигиране в сложни кръстовища, или сливания на магистрали.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *