post

Новата тенденция в производството на смартфони безспорно е вграждането на сензора за пръстови отпечатъци под екрана, а големите компании в бранша се надпреварват коя ще е първата, успяла да предложи тази опция на потребителите. Дълго време изглеждаше, че това ще е Samsung, но последните слухове от Китай предполагат, че тя ще бъде изпреварена от Vivo, след като Galaxy S8 излезе на пазар със сензор, поставен на гърба.

Според уважавания анализатор Ютанг Пан, който следи отблизо китайската верига за мобилни доставки, Vivo може да покаже телефон със сензор за пръстови отпечатъци, интегриран в дисплея в следващите няколко месеца. Пан сподели и кратък клип, който демонстрира функцията в действие:

От него за съжаление не става ясно дали потребителите могат да отключват телефона като докоснат определена част от дисплея, или където и да е.

От друга страна Apple може бище е първият не-китайски производител, който ще предложи тази функция в десетия си юбилеен модел iPhone тази есен, а доклад от Корея твърди, че има други две китайски компании, които планират същата стъпка и това са Xiaomi и Huawei, но това ще се случи следващата година.

Какво да кажем за Samsung? След като корейският гигант не успя да вгради сензора в дисплея на Galaxy S8, се спекулира усилено, че това ще се случи в следващия топ модел – Note 8, ако технологията бъде усъвършенствана достатъчно до премиерата му, която се очаква през август. Всъщност която и компания да бъде първа в тази област, е ясно, че времето на сензорите за пръстови отпечатъци, вградени в бутоните вече изтича, а какво ще ни донесе новата технология, тепърва ще разберем.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *