post

Viber oбяви, че ще пусне нова версия на апликацията си с три основни актуализации за потребителите до няколко дни. Хората ще могат да споделят с близките си мигновени видео съобщения, да търсят по-лесно релевантна информация по ключова дума (в стикер пакетите или външни източници), да изпращат обновени емотикони с нов забавен изглед.

С едно докосване и задържане на бутона във Viber потребителите ще могат да запишат и изпратят в реално време кратко видео към техните приятели. Новата функция ще бъде вградена директно в чат прозореца и ще е достъпна само с леко плъзгане върху бутона за гласов запис. Потребители ще могат бързо да превключват между гласово и видео съобщение, което им позволява да общуват по начина, по който искат да изразят емоцията си. Опцията за Instant Video във Viber ще генерира повтарящи се видеа (които изглеждат като GIF). Максималната дължина на видео записа ще е 30 секунди, което прави тази функция много лесна за употреба и с широк набор от забавни възможности.

Chat extension ще даде възможност на потребителите да търсят бързо и лесно информация по ключова дума. В новата версия първите такива услуги ще дойдат благодарение на Giphy, Wikipedia и OMDB (Open Movie Data Base). Достъпът е лесен – потребителите ще трябва само да натиснат @ и да изберат името на услугата, последвано от заявка за търсене, съобщи technews. По същия начин ще става търсенето и в колекцията от забавни Viber стикери. Въвеждането на @stickers или натискането на символ @ ще позволява бързо търсене на любими стикери.

 

В допълнение към новите функции, Viber обнови и визията на всички емотикони в приложението. Новият дизайн е изчистен и цветово издържан, което откроява визуално емотиконите и ги прави по-забавни и експресивни.

Актуализациите ще предоставят на Viber потребителите забележителни нови начини за комуникация с техните приятели и контакти, и разширяват функционалностите на платформата, добавяйки и услуги на трети страни. Новата версия ще бъде достъпна за Android и iOS до няколко дни.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *