post

Телекомуникационният гигант Verizon настоява цената за закупуване на Yahoo да бъде намалена с 1 млрд. долара.  Шефът на онлайн компанията AON – Тим Армстронг, който я управлява, след като Verizon я придоби, е доста разочарован от липсата на одобрение на сделката и се колебае дали да се откаже, пише New York Post.

Източниците на New York Post твърдят, че от Yahoo определено не са съгласни на такава голяма отстъпка, особено след като сделката вече е договорена при конкретни условия и че няма законов начин, по който те да се променят.

В момента Yahoo е намесена в два скандала. Единият е свързан с хакери, които успяха да откраднат данните на над 500 млн. акаунта. Членове на Конгреса на САЩ призовават Комисията по ценните книжа и фондовите борси да разследва сделката с Verizon точно заради тази случка.
Другият е в подозрение за договорка между Yahoo и разузнавателните агенции на САЩ да дава достъп до имейлите на своите потребители.

Имайки предвид проблемите на Yahoo, не е толкова странно Verizon да почва да се замисля дали си струва да плаща такава цена и се пробва да извлече полза. За сега и двете компании отказват коментар.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *