post

UPS и Matternet ще пуснат в експлоатация мрежа от дронове, които автономно ще доставят медицински проби между центровете на WakeMed, в Роли, Северна Каролина.

Изборът на летателен апарат е M2 куадрокоптер с максимална товаримост 2,26 кг. и възможност за изминаване на до 20 км. Въпреки, че максимално тегло на товар може да ви се стори малко, то е напълно достатъчно за превозване на медицински проби.
Това ще бъде доста по-евтин и бърз транспорт, тъй като няма да се налага движение по пътищата и губене на време в задръствания, а вредните емисии ще бъдат почти елиминирани.

Дроновете ще летят по предварително определени въздушни маршрути, а през цялото време добре обучен пилот ще наблюдава движението им. Всичко това е възможно благодарение на програмата на Федералната Авиационна Администрация и тяхната крачка към публично-частни партньорства, в това число влиза и “Министверството на транспорта” на Северна Каролина.

В началото няма да видим много голяма мрежа от летателни апарати, но с времето се очаква разрастване и може и други болници да прибегнат до този вид транспорт на проби, стига резултатите да са задоволителни.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *