post

NVIDIA и Epic Games обявиха официално добавянето на поддръжка за технологията 3D Vision на NVIDIA в игровия енджин Unreal Engine 3. Това ще даде възможност на всички лицензианти на най-успешният игрови енджин в световен мащаб да се възползват пълноценно от интегрираната поддръжка за технологията 3D Vision, предоставяйки на играчите безпрецедентно ниво на реализъм и потапяне във виртуалните светове на бъдещите игри.

Популярният Unreal Development Kit (UDK) на Epic, безплатната версия на Unreal Engine 3, също ще може да се възползва от добавянето на поддръжка за 3D Vision, осигурявайки по този начин още по-богата на 3D възможности платформа за над 200 хиляди потребители в световен мащаб.

„Възприемането на технологията 3D Vision от най-популярния игровия 3D енджин е фантастична новина за всички лицензианти на UE3, потребителите на UDK и разбира се геймърите”, заяви Тони Тамаси, вицепрезидент на подразделението за съдържание и технологии в NVIDIA. “Вече е по-лесно от всякога да бъдат добавяни впечатляващи стереоскопични 3D ефекти в игрите използващи Unreal Engine 3 като основа”.

Награждаваният Unreal Engine е известен със своите отлични графични възможности и най-богат набор от инструменти за разработка. Unreal Engine 3 продължава да осигурява тези възможности, като добавя поддръжка за многоядрени процесори, оптимизации за Xbox 360 и PlayStation 3, платформа за изграждане на огромни виртуални светове и силно развит процес на разработка. Постоянната еволюция на набора от инструменти, налични в Unreal Engine 3, дава възможност за подобряване на скоростта на работата на разработчиците за PC и конзолни игри, приложения за визуализация, тренировъчни симулации и линейно анимирано съдържание.

„Комбинацията между Unreal Engine 3 и 3D Vision превръща вече впечатляващо изглеждащите игри в още по-невероятно и въздействащо изживяване”, заяви Марк Рейн, вицепрезидент в Epic Games. “Ако все още не сте виждали Unreal Engine 3 в 3D, то със сигурност няма да повярвате колко реалистично изглежда той! Затова и сме развълнувани да предложим тази технология безплатно на всички лицензианти и нямаме търпение да видим как тя ще бъде оползотворена”.

Факти за NVIDIA 3D Vision и Unreal Engine 3:

– Epic Games и NVIDIA работиха съвместно за интегрирането на поддръжка за технологията NVIDIA 3D Vision в Engine 3

– Unreal Engine 3 е игровият енджин, който е в основата на някои от най-популярните и успешни игри на пазара, в това число: Gears of War and Gears of War 2, Shadow Complex, BioShock 2, Mass Effect and Mass Effect 2, Borderlands и Batman: Arkham Asylum

– Обновената версия на Unreal Engine 3 и UDK ще бъде налична в близко бъдеще за всички разработчици, като тя ще позволи всички създавани с нея игри да поддържат директно 3D Vision, без да е необходима допълнителна намеса от разработчика

– 3D Vision е водещото потребителско стерео 3D решение, което поддържа игри, снимки, видео, Blu-ray 3D и 3D уеб браузване

– 3D Vision се състои от безжични, активни шътър очила и USB предавател и може да работи със съвместими 120 Hz LCD монитори, 3D телевизори и проектори. За игра в стерео 3D режим също така е необходимо NVIDIA GeForce 8800 GTX или по-мощно GPU.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *