post

UbiquitLink изпрати прототип на спътник в космоса, който работи като клетъчна кула и може да осигури покритие на всяко устройство в райони, където наземните кули не са налични.

“Направихме това, което мнозина смятаха за невъзможно” сподели изпълнителния директор на компанията, Чарлз Милър, обяснявайки, че тихнологията може да работи с всяко устройство, проектирано за 3GPP стандарт, било то от най-новите смартфони, или 2G телефон.

“Сега тестваме 2G от орбита, а по-късно тази година и LTE с втория ни старт. Нашите клетъчни кули в космоса ще бъдат проектирани така, че да променят честотите и протоколите, докато пътуват над различни страни. Партньорите ни във всяка страна ще изберат честотата и протокола”.

Търговското разполагане ще е готово да 2020 година и към момента, когато 5G е преобладаваща технология в устройствата, компанията ще е готова да предостави покритие.

Милър работи по проекта от четири години и създаде UbiquitLink през януари 2017, на 8 февруари тази година, астронавтите от Международната космическа станция сглобиха сателита и го прикрепиха към носа на космическия кораб за снабдяване Cygnus. Компанията си партнира с 18 мобилни оператора в 53 страни, които ще й плащат по цени на едро за ползване на услугата и сами ще определят цената за клиентите си. Така операторите не само ще могат да предложат глобална споделена услуга за роуминг, която ще им помогне да удовлетворят нуждите на своите абонати, но и ще осигурят покритие за милиарди хора, които все още не използват мобилен телефон, защото нямат услуги в своя район. При бедствия като ураган, земетресение, или цунами например, услугата ще е незаменима.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *