post

Aмериканският стартъп Uber Technologies Inc преустанови пилотната си програма за използване на коли без шофьори, след като автомобил, оборудван с новата технология, е катастрофирал в Аризона по време на тестовете.

Uber правеше тестове на автомобили, които се самоуправляват, освен в Аризона и в Питсбърг и Сан Франциско. И там програмата ще бъде преустановена, докато не приключи разследването и се установи причината за катастрофата.

“Продължаваме да разследваме този инцидент”, заяви говорителката на Uber в имейл. Там пише още, че автономният автомобил се е сблъскал с друга кола, след което се е преобърнал на пътя. Двамата души, които са били на предните седалки в двете коли, са без опасност за живота.

Когато Uber стартира пилотната си програма в Питсбърг миналата година, от компанията заявиха, че автономните коли изискват човешка намеса в много случаи, включително при лоши метеорологични условия. Също така от там заявиха, че колите без шофьор ще доведат до намаляване на пътнотранспортните произшествия.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *