post

Uber започва нов бизнес – Uber Health. Чрез него ще предлага централизирана платформа за здравни институции да организират превози за пациентите си, съобщава TechCrunch.

Uber Health е подобна на UberCENTRAL, която позволява на фирми да организират транспорт за клиентите си. Има и допълнителни разлики, включително изисквания за определени стандарти на автомобилите. Освен това клиентите могат да поръчват превоз от Uber Health и през фиксирана телефонна линия без да имат приложението на Uber.

Компанията е изчислила, че средно 3.6 млн. американци пропускат прегледите си заради липсата на надежден и достъпен транспорт. Освен това средно близо една трета от пациентите не успяват да стигнат до кабинетите навреме за записаните си часове всяка година.

Uber Health смята, че може да реши проблема. Самите болници и здравни заведения ще могат да използват уеб платформата, за да резервират превоз за своите пацитенти. След това пацитентите получават уведомление, че им е осигурен транспорт с информация за услугата, условията, контакт с шофьора и карта.

Uber казва, че данните за пътуванията се съхраняват само при клиента и не достигат сървъри на компанията. Здравните институции ще могат и да използват данните за собствена статистика и платежни нареждания. Компанията е категорична, че услугата не е заместник или алтернатива на линейките. Тя е просто начин да се осигури превоз на пациенти за редовни, а не спешни посещения в здравно заведение.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *