post

Потребители на Uber се оплакват в социалните мрежи , че са били начислявани завишени цени по време на на терористичните атаки в Лондон в събота през нощта. Според тях компанията не e премахнала веднага начисляването на сметка за хората, търсещи начин да достигнат до домовете си.

Том Елвидж, генералният мениджър на Uber  в Лондон, посочи, че компанията няма да таксува пътници от зоните в близост до нападението, пише CNN, цитиран от profit.bg. Той защити реакцията на компанията.

„Веднага когато чухме за инцидента, моментално спряхме динамичното таксуване навсякъде около зоната на атаките и малко по-късно и навсякъде в централен Лондон, точно както направихме и по време на атаките в Манчестър и Уестминстър”, казва Елвидж.

Цените на Uber се изчисляват от алгоритъм, който реагира на база търсенето. Противоречивият модел за ценообразуване, който е проектиран да подканва шофьорите към зони, където търсенето е високо, обикновено бива спиран по време на бедствия и извънредни случаи.

Компанията обаче отнася критики, които твърдят, че този път не е била достатъчно бърза.

В нощта на атаките първите обаждания до службите за спешна помощ са били осъществени в 22:08 часа. От Uber посочват, че са спрели да начисляват такси за пътниците от засегнатите зони в 22:50 часа, като са увеличили радиуса за целия център на Лондон в 23:40 часа.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *