post

Една от компаниите, които заради по-сложните лицензи и правила за превоз на пътници в Европа, нямаме възможност да използваме и в България – Uber – отново загуби своя лиценз за Лондон и няма да може да оперира в английската столица.

Компанията не успя да поднови лиценза си за още пет години, като отказът, който във Великобритания идва от градската администрация, се мотивира с основното твърдение, че компанията „не е подходяща“, както и с това, че са на лице сериозни опасения за безопасността, както на пътниците, така и на автомобилите при алтернативните таксиметрови услуги.

Компанията не за първи път губи лиценза си за Лондон и на практика е в непрестанна борба за правото да оперира в града. За разлика от България, благодарение на законодателството в Англия компанията не е спирала да оперира за сега, а просто се опитва да се справи предписанията си.

През последните месеци Uber промениха много неща, касаещи фирмената им политика, социалната отговорност, договорите и подбора на своите служители, но според TFL, както се казва регулаторът в Лондон – това не е достатъчно.

Подобно и на ситуацията, която беше на лице в България, услугата е най-искана от самите потребители. Тя е почти без аналог, както като качество, така и като достъпност във финансово отношение и е един от предпочитаните начини за придвижване с автомобил в Лондон. На другия полюс са транспортните компании, които записват сериозни загуби, както и регулатора, който не спира да се опитва да я третира като стандартна такси услуга и да иска от нея всички документи, изисквани от останалите играчи в транспортния бизнес.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *