post

Uber навлиза все по-сериозно в здравеопазването като предлага да превозва пациенти до техните лекари навсякъде в САЩ, където развива дейност, предаде Асошиейтед прес.

Фирмата за превоз на пътници, организиран чрез мобилно приложение, уточни снощи, че подразделението й Uber Health ще извършва превоз по поръчка на лекарски кабинети или други доставчици на здравни услуги, като превозът ще бъде за тяхна сметка, а не за сметка на пациента. Uber отбеляза, че превозът може да бъде насрочван няколко часа или дни по-рано. Пациентите няма да имат нужда от смартфони, за да използват услугата.

Uber започна тестване на услугата миналото лято. Над 100 доставчици на здрави услуги се записаха, включително болници, клиники и центрове за физиотепария.

Ръководителите на компанията посочиха, че разширяват дейността си, тъй като съществува необходимост от тази услуга. Те цитират проучване на федералното правителство, според което над 3 милиона души не получават медицински грижи заради проблеми с транспорта. Услугата е и бизнес възможност за компанията да се свърже с хора, които ще я ползват за първи път.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *