post

Една от силните страни на Twitter е голямото количество информация директно от мястото на събитието.  В микроблога може да се видят първите снимки и съобщения за почти всякакви събития. Сега компанията иска допълнително да акцентира над тях с нови специални страници, съобщава Buzz Feed.

Новите страници ще обединяват целия наличен поток информация за дадено събитие. Това ще включва публикации от всички други секции на Twitter като Trending, Moments, клипове, публикации и др.

Идеята е дори и потребителите да използват различни хаштагове за едно и също събитие, цялата информация за него да може да се намери на едно място. Тези нови страници ще се генерират автоматично и ще се промотират от Twitter в секцията Explore, чрез персоналните уведомления и като “балончета” в потока от публикации.

Новата функция все още няма име. От Twitter казват, че тя ще улесни намирането на информация за дадено събитие дори и потребителят да не следва профилите, които публикуват за него.

Функцията е само основата на по-голяма стратегия за преобразяване на Twitter, казва компанията. Тя има амбицията да прави такива страници за всичко, дори за новия епизод на любим сериал. По този начин микроблогът на практика ще има и функцията на форум, където потребителите ще могат да следват не други потребители, а дискусионни теми.

Информацията в тези специални страници няма да се генерира изцяло автоматично. Участие ще взимат и модератори на компанията, които ще преценяват кои туитове да са част от потока. Функцията все още се разработва, като първите подобни страници трябва да започнат да се появяват скоро.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *