post

Откакто Twitter реши, че е по-скоро място където можете да разберете какво се случва по света, отколкото социална мрежа, станахме сидетели на множество промени. Компанията инвестира във видео на живо, пусна своята функция Moments за всички потребители, повиши безопасността, премахна „@” пред имената в отговорите и се отърва от яйцевидните аватари. Някои от тези промени получиха смесени реакции, но това не й попречи да продължи напред към едно от най-съществените неща, а именно дизайна.

Вчера потребителите на iOS получиха нова версия на приложението, която е изцяло променена. Основното е, че има по-малко навигационни раздели – 4 вместо 5, и по подразбиране те са Home, Search, Notification и Direct Messages. За достъп до своя профил, потребителите трябва просто да плъзнат пръст на дясно и ще се отвори страничното меню, което съдържа списъци, настройки и други профили. Всъщност тези промени са налични за Android потребителите от миналата година, но за тези, които използват iOS ще бъде много забавно.

Следващата голяма промяна е това, че връзките към уеб сайтове вече се отварят в Safari, а не в програмата за преглед на приложението. Според говорител на Twitter, това е така, за да можете по-лесно да получите достъп до другите си, вече регистрирани профили в сайтовете. Използването на Safari дава и друго предимство – Safari Reader, а ако желаете, можете да ползвате и private browsing.

Останалите промени не са само в приложението за iOS – иконата за отговор вече е във вид на балонче, а тези под постовете са по-елегантни. Типографията вече е по-последователна, заглавията по-отчетливи, а снимките на профилите вече са закръглени, вместо в квадратна рамка, за да се различават от снимките в постовете. Особено интересен е фактът, че отговорите, ретуитите и всички подобни цифри под постовете, ще се актуализират в реално време.

Всички тези промени ще бъдат налични в приложението за iOS, Twitter.com., Twitter Light, приложението за Android и TweetDeck.

Компанията посочи, че ще следи отзивите за редизайна и съвсем скоро ще направи следващата актуализация.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *