post

Социалната мрежа Twitter претърпя срив преди броени минути. Проверка на Pixelmedia.bg установи, че при отваряне на микроблог платформата се появява съобщение “Нещо технически се е объркало. Благодаря, че забелязахте – ще го оправим и скоро всичко ще е нормално.”.

Проблемите за Twitter се случват дни след като неговият основен конкурент – Facebook, както и дъщерната му платформа за изображения Instagram също изпитваха технически трудности, макар и да бяха достъпни.

Създадената от Джак Дорси, Бъз Стоун и Евън Уилямс микроблог платформа Twitter беше сред най-перспективните социални мрежи до преди няколко години, а по време на арабската пролет мнозина дори й приписваха силата да сваля правителства.

С течение на времето обаче тя започна да изпитва финансови трудности и за разлика от Facebook така и не успя да намери начин да монетизира огромната си потребителска маса. Последва неуспешен опит за продажба, като последователно от нея се отказаха редица технологични гиганти и дори компании от развлекателния бранш.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *