post

Toyota показа концепцията i-TRIL, представяща виждането на компанията за градския автомобил. Мини-автомобилът съдържа 2+1 места – зад водача са разположени две места за пътниците, а вратите се отварят нагоре.

Теглото на автомобила е около 600 кг, дължината – 2,8 метра. В него е реализирана технологията Active Lean, благодарение на която той може да се накланя на завоите подобно на мотоциклет. Това съществено повишава маневреността и опростява движението по натоварените улици.

Toyota 2

Концепцията Toyota i-TRIL предвижда използване на електрически двигатели. Техните характеристики не се съобщават, но се отбелязва, че с едно зареждане на батериите колата ще може да изминава до 200 км. Единствените органи за управление на i-TRIL са джойстици за всяка от ръцете. Интерфейсът за взаимодействие с мултимедията е базиран на гласови команди. Цялото управление, включително ускоряване и спиране се осъществява по метода drive-by-wire, тоест по електронен начин. Освен това, концепцията предполага и наличието на автопилот в автомобила.

Toyota 3 Toyota 4

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *