post

Смарт очилата все още не могат да придобият широка популярност в потребителския сегмент. Някои считат тези устройства за нишов продукт, от който няма особена полза, други са на мнение, че тези очила са изпреварили времето си. Самата Google като главен експериментатор в тази област реши да заложи на Google Glass Enterprise Edition (Google Glass 2.0), вместо на потребителската версия. Свой вариант на смарт очила предложи и Toshiba.

Разработчиците наричат своето творение носимо устройство от следващо поколение. Очилата ще се появят под названието Wearvue. Устройството ще е предназначено за използване в производства, центрове за логистика, при обслужване на различни инфраструктурни обекти и т.н.

toshiba 1

Wearvue тежат само 50 грама и осигуряват комфорт при продължително носене. Toshiba използва оптична система собствена разработка, която позволява да се проектират данни и изображения върху лещите по такъв начин, че да не отвличат потребителя от основната му дейност. Резолюцията на проектираната картина е 1280 х 720 точки.

toshiba 3

За работата на очилата е нужен компютър под управлението на OS Windows. Устройството ще се появи на пазара от края на февруари. Независимо, че смарт-очилата са насочени основно към корпоративния сегмент, вероятно с течение на времето производителите ще могат да предложат и решения за масовия потребител.

One thought on “Toshiba представи смарт очилата Wearvue

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *