post

Tesla планира да отвори кода на софтуера си за сигурност на автомобилите си и за други производители. Целта е компаниите да обединят усилията си и да направят автономните автомобили много по-добре защитени, съобщава Engadget.

За сега Мъск, както винаги, не дава конкретен срок кога ще направи това. Той обяви единствено, че “планира” да го направи и че софтуерът ще е безплатен за другите производители. “Много е важно да гарантираме сигурността на самоуправляващите се коли за всички”, допълва той.

Действително на Tesla ще е от полза за индустрията, когато и да се случи. Киберсигурността на автомобилите в момента е деликатна тема, за която не се говори много, въпреки че има проблеми. С превръщането на колите в системи с изкуствен интелект на колела, киберсигурността им ще стане още по-важна.

Разбира се, Мъск надали цели единствено благотворително даване на софтуер. Ако платформата му се хареса от другите компании, тя може да се превърне в широкоизползвана от тях и като своеобразен неофициален стандарт, отбелязва Engadget. А това ще е добре за репутацията на Tesla, която в момента има нужда от всяка възможна помощ и подкрепа.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *