post

Илон Мъск обяви, че Tesla подготвя нова версия на функциите за автоматично паркиране на автомобилите си. Следващата година те ще могат не само да паркират автоматично, но и самостоятелно да обикалят паркинг и да си намират място.

Мъск описва, че автомобилът ще може да влиза в паркинг, да обикаля в него и да открива подходящи места за паркиране. След това ще може да “чете” знаците, за да се убеди, че мястото е разрешено за паркиране и да паркира изцяло автоматично.

Мъск не уточнява кога следващата година ще се случи това и дали функцията ще е изцяло автоматична или ще иска най-малкото човешко присъствие. Ако е изцяло автоматична, то тя може да спести време на собствениците на колите, които ще могат да слизат на входа на паркинга и колата ще се погрижи за останалото.

Мъск споменава, че ще има ъпдейт и на функцията Summon. В момента тя позволява автомобилът да се повика чрез мобилното приложение, което е функция за изваждането му от много тесни места. Мъск не уточнява какъв ще е ъпдейтът, но може би той ще позволява на колата да се връща обратно на входа на паркинга, където да я чакат нейните пътници или най-малкото да им помогне да я намерят къде точно е спряна.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *