post

TCL Communications демонстрира серия сгъваеми устройства за бъдещата си гама, която се очаква през 2020 година. Сред тях са носими устройства, таблети и смартфони, базирани на новата технология DragonHing.

Генералният директор продуктов център на компанията, Шейн Лий обясни, че има три основни предизвикателства, които трябва да се преодолеят, когато става въпрос за сгъваеми устройства – дисплея, корпуса и софтуера. С гъвкавата технология на дисплея, предоставена от сестринската компания на TCL Communications и новия корпус на DragonHinge, две от препятствията вече са преодоляни. DragonHinge разчита на вътрешни зъбни колела в точката на сгъване, което позволява устройството да се сгъва на половина, без да се създават гънки на дисплея. Остава софтуера, който чрез нова технология ще се свърже с екосистемата и Лий смята, че устройствата ще са готови за следващата година.

Компанията може би леко изостава от кокурентите на пазара, но се стреми към достъпност, а не към първото място, което означава устройства на приемлива цена с подходяща софтуерна поддръжка. За целта работи със софтуерни партньори, сред които и Google.

Отделно TCL дебютира с пет нови устройства под марките Alcatel и BlackBerry – Alcatel 1S, 3 и 3L, таблета 3T 10 и BlackBerry Key2 Red Edition.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *