post

Вече е официално: T-Mobile и Sprint се сливат, а стойността на новата, комбинирана компания се оценява на 146 млрд. долара. Сегашният главен изпълнителен директор на T-Mobile, Джон Леджър, ще изпълнява същата роля и при слятото предприятие, което ще запази името на T-Mobile.

Споразумението бележи кулминацията на четири години дискусии по темата. Сделката вероятно ще привлече погледите на антитръстовите регулатори, като се има предвид колко трудно администрацията на президента Доналд Тръмп одобри опита на AT&T и Time Warner за сливане.

Важно е да се отбележи, че до момента двете компании представляваха  третия и четвъртия по големина американски мобилни оператори. Със 127 милиона клиенти общо, те се очаква да се състезават директно с Verizon – водещият телеком в страната, както и с AT&T.

T-Mobile и Sprint обсъдиха потенциална сделка през ноември 2017 г., но разговорите се разпаднаха, след като нямаше съгласие кой ще контролира новата компания. Акциите на Sprint се повишиха с 26%, след като Wall Street Journal съобщи на 10 април, че двете компании са възобновили разговорите за сливане. T-Mobile отчете ръст от 8% през същия период.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *