post

Най-иновативните компании в света за 2018-а бяха обявени в официалната класация на Международните бизнес награди.

Всички те ще получат отличието, наречено Stevie Award (прозвище, идващо от гръцката дума за “коронован”), което е част от най-престижната програма за признаване на бизнес постижения и иновации във всички области. За наградите могат да кандидатстват професионалисти и компании от цял свят, от всички сектори – публичен и частен, неправителствени организации, големи и малки фирми. Разделени са в 7 различни програми, в които годишно се получават над 10 000 кандидатури.

През 2018-а 12-членното жури на Международните бизнес награди е разгледало 3900 кандидати от 74 страни. Страните, в които отиват най-много статуетки за иновации са САЩ, Турция, Южна Корея, Великобритания и Индонезия.

Компанията с най-много първи награди (14 златни статуетки) е индонезийският гигант Telkom Indonesia, който преди броени седмици успешно се възползва от втория полет на ракетата Block 5 Falcon 9 rocket на SpaceX, за да транспортира в орбита новия си сателит. Логистичният гигант DHL Express пък печели 46 златни, сребърни и бронзови статуетки.

Както винаги, множество статуетки за иновации ще отидат при комуникационни агенции, сред които китайската Switching-Time, ASDA’A BCW от Обединените Aрабски Eмирства и Reklam5 Digital Agency от Турция. Бизнес наградите тази година са силно фокусирани и върху новите технологии – една от най-бързо развиващите се европейски технологични компании – полската RTB House ще получи награда за своята революционна маркетинг технология, която с изкуствен интелект имитира невроните в човешкия мозък и осигурява изключително точно таргетирани банер кампании.

Сред отличените на тазгодишните Международни бизнес награди са и три български компании, които ще донесат в страната ни общо шест златни, сребърни и бронзови награди в различни категории. Компанията A Data Pro спечели златна награда в категорията “ИТ отдел на годината” и бронзови награди в категориите “Екип “Човешки ресурси” на годината” и “Най-добър нов продукт или услуга на годината”. Освен тях бяха отличени и Accedia в категория “Компания на годината – компютърен софтуер” и M3 Communications Group в категория “Агенция за връзки с обществеността на годината в Европа” и “Изпълнителен директор на годината – реклама, маркетинг и връзки с обществеността”.

Носителите на Stevie наградите ще получат статуетките си на официално гала събитие в InterContinental Park Lane Hotel в Лондон на 20 октомври 2018г.

Пълният списък с награди е тук.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *