post

През изминалите пет месеца от появата си, смартфонът Essential Phone претърпя истинско фиаско. Независимо от оригиналната концепция и впечатляващите технически характеристики, Анди Рубин не успя да убеди потенциалните потребители в превъзходството на устройството пред конкурентите. За неуспеха допринесоха закъснението на появата на смартфона на пазара, както и посредственото качество на камерата поради недоработения софтуер. Наляха масло в огъня обвиненията в кражба на чужди технологии, както и необоснованото ценообразуване при почти нулева възможност за ремонт.

През първия месеца бяха продадени само 5000 (!) броя от Essential Phone, което принуди производителя да преразгледа цената  на устройството. Вместо първоначалните $699, за смартфона поискаха само $499, но и това не допринесе за повишаване на интереса на потребителите. Затова за Essential Phone от компанията правят още $50 отстъпка.

Сега Essential Phone може да се купи в САЩ за $450  във веригата BestBuy. На сайта на производителя цената на модела Phone PH-1 остана непроменена, но в в скоро време и тя вероятно ще бъде актуализирана.

За $450 евентуалният купувач на Essential Phone ще получи:

   – 5,71 ичнов IPS дисплей с резолюция 2560 × 1312 и оригинален прорез за предната камера

   – Процесор Qualcomm Snapdragon 835

   – 4 GB оперативна памет

   – 128 GB вградена памет (няма слот за картите microSD)

   – Двойна задна камера, състояща се от 13 Мп цветен сензор и 13 Мп черно-бял сензор

   – 8 Мп фронтална камера

   – Корпус от титан и керамика

   – Батерия с капацитет 3040 mAh и поддръжка на Quick Charge 3 през порта Type-C

   – Android 7.1.1 в чист вид, очаквано обновление до Android 8.0 Oreo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *