post

Над 200 специалисти от България и чужбина преминаха успешно обученията на SQL Master Academy през 2016 г. Така общият брой на завършилите курсисти на Академията вече надвишава 1200. Учебната програма на SQL Master Academy е разработена от Маргарита Наумова, която е сред най-авторитетните SQL Server експерти в света.

Академията провежда 24 различни курса, повечето от които са фокусирани върху SQL Server, а други са насочени към облачните технологии, BI и ITIL. Всеки курс е с впечатляваща колекция от практически примери, задълбочени лабораторни упражнения, както и богат набор от демонстрации. Отскоро Академията има и нова зала за обучения със съвременно оборудване.

„Изключително съм удовлетворена от факта, че само за 6 години успяхме да дадем тласък в кариерата на 1200 души и да допринесем за повишаването на продуктивността и ефективността в компаниите, където работят. Приятно е, когато чуеш от колеги, които са преминали обучение в Академията, че наученото в курсовете им е помогнало в разрешаването на заплетен казус или спешен проблем, а такава обратна връзка получавам много често“, коментира Маргарита Наумова, създател и основен лектор в SQL Master Academy.

Тя притежава квалификационна степен SQL Server Microsoft Certified Master, с която софтуерният гигант е удостоил едва няколко десетки експерти в света. Тя има 15 г. опит с SQL Server, включващ дизайн и имплементация на решения в България, Великобритания, Финландия, Германия, Швеция, Норвегия, Дания и др. Освен това Маргарита е основател на българската група на потребителите на SQL Server и е редовен лектор на конференции в Европа. Нейните зали на събития, като INDEED WE CAN, SQLSaturday, SQL TuneIn, SQLRally, са винаги пълни.

Академията е част от портфолиото на Инспирит – първата българска компания, чиято екпертиза е изцяло насочена към SQL Server. Компанията е създадена също от Маргарита Наумова, с предмет на дейност консултантски услуги и обучения в областта на SQL Server и BI. Екипът ѝ вече е реализирал над 50 проекта за клиенти в Норвегия, Дания, Великобритания, Швеция, Германия и България. През 2016 г. компанията утрои екипа си.

Най-новите попълнения в Инспирит са Розалина Захариева, старши консултант „Бази данни“, и Ива Велкова, младши консултант „Бази данни“ и инструктор в SQL Master Academy. Розалина натрупва своите задълбочени познания в сферата на SQL Server вследствие на 10-годишния си опит в ИТ в банковия сектор. Между 2006 и 2008 г. е работила в SG Експресбанк, а след това е заемала различни позиции в Райфайзенбанк преди да се присъедини към Инспирит. Именно компаниите от финансовия сектор са сред най-големите потребители на SQL Server в България. Ива има 4 г. опит с SQL Server. Включва се към инструкторския екип на Инспирит и създава заедно с Маргарита Наумова най-новия курс на Академията – SQL Server Cloud Based Solutions. Розалина и Ива са преминали през курсовете на SQL Master Academy преди да се присъединят към Инспирит.

„Разширяването на екипа ни и откриването на новата учебна зала отразява намерението ни да подпомагаме развитието на експертизата на все повече SQL и BI експерти през 2017 г. SQL Master Academy е създадена от топ експерт за подготовка на топ експерти. Мисията ни е да създадем условия за всеки колега от ИТ сектора, дошъл при нас, да разгърне своя потенциал в кариерата си. Стремежът ни е Академията да се асоциира с място, където всеки – от начинаещия до експерта – ще получи най-доброто SQL и BI обучение, което да му влезе в работа още на следващия ден“, заяви Красимир Дончев, управляващ партньор в Инспирит и SQL Master Academy.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *