post

Преди няколко години, Spotify беше привлечена по дело, с твърдението, че нарушава правата на музикантите. Сега изглежда платформата ще изглади нещата, като плати 112.5 милиона долара, според информация на The Hollywood Reporter. Spotify е сключила споразумение със съда да заплати таксата, в замяна на уреждане на делото.

По същество, компанията бееш обвинена, че не плаща задължителните лицензи, нужни за стрийминга на музика и незаконно излъчва материали, от които няма парво да се възползва. В тези 112.5 милиона долара са включени 43.5 милиона за всички музиканти и лейбъли, потенциално засегнати от проблема, а остатъкът включва ангажимент за заплащане на текущи такси, които се изискват.

Тази уговорка обаче, предизвика недоволство у някой лейбъли, които смятат, че нанесените щети са много по-големи, а по този начин Spotify е успяла да получи 98.7% отстъпка за умишленото си нарушение.

От своя страна компанията продължава да твърди, че проблемът не е в нежеланието й да плати, а във факта, че проследяването на лицензите е много трудно.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *