post

Sony представи на технологичното изложение CES в Калифорния новия си проектор за домашно кино с ултра къс фокус VPL-VZ1000ES. Моделът е High Dynamic Range (HDR) съвместим с 4K резолюция. Той може да бъде поставен само на 6 инча от стената и въпреки това да излъчва картина с диагонални размери от 254 см (100 инча) в режим 16:9. А когато е изключен буквално изчезва от интериора.

“Досега любителите на домашното кино се нуждаеха от специално пространство, за да гледат проектираното съдържание, а това не винаги е удобно, защото не всеки разполага с допълнително пространство, което да отдели за супер голям екран. Новият VPL-VZ1000ES променя напълно това обстоятелство, като предоставя завладяващо домашно кино изживяване на 120-инчов екран в наличното жилищно пространство” – сподели Томас Иса, продуктов мениджър в Sony Professional Solutions Europe. “Нашето революционно ново поколение проектори с ултра къс фокус предлагат невероятна 4K HDR картина, поставени само на сантиметри от стената и буквално потъват в интериора на стаята, когато бъдат изключени.”

VPL-VZ1000ES е с приблизителни размери 925 x 494 x 219 мм и тегло около 35 кг, тоест е достатъчно малък и лек, за да се впише практически във всеки интериор. Той е с около 40% по-малък от наличния в момента Sony LSPX-W1S 4K проектор с ултра къс фокус и ще се предлага на значително по-ниска цена на дребно. Въпреки компактния си размер и по-ниска цена, VPL-VZ1000ES генерира цветен светлинен поток от 2,500 лумена, който е с 25% по-ярък от този на LSPX-W1S Life Space UX проектора.

Високотехнологичните SXRD панели на Sony, съчетани с Z-Phosphor laser light engine, произвеждат висок динамичен контраст, който подобрява светлите и тъмните части (the highlights and lowlights) на визуалното HDR съдържание. Z-Phosphor източникът на лазерна светлина на проектора VPL-VZ1000ES постига пикова яркост много по-бързо от лампите на стандартните проектори. Също така яркостта и цветовата прецизност се поддържат по-дълго време, което респективно намалява неудобството от необходимостта за подмяна на лампите.

Моделът ще бъде наличен на пазара от април 2017 година.

vpl-vz1000es_2

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *