post

Компанията Sony представи официално едно ново и интересно устройство, наречено Bravia Smart Stick (NSZ-GU1). Моделът който прави всеки телевизор част от платформата Google TV се свързва с него посредством HDMI порта.

Стикът, който разполага и с поддръжка на MHL, прави така, че потребителят да може през телевизора си да посещава сайтове, да използва социалните мрежи, а и да се възползва от многото мултимедийни портали в мрежата. Сред предварително зададените в паметта на модела са Netflix, Pandora, Amazon Instant Video, Google Play и YouTube. С Bravia устройството могат да се отварят и уеб приложения, да се играят игри, а всичко може да се намери директно в Google Play магазина за приложения.

Smart Stick работи с 8 GB памет и дори поддържа картина в картината, за да може да го използвате и докато гледате телевизия. Интересна подробност е, че към устройството има и многофункционално дистанционно, което има дори тъчпад и QWERTY клавиатура, което прави използването му изключително лесно.

Стикът на Sony, който на практика може да направи всеки телевизор с HDMI порт “Smart”, ще се появи до края на 2013-а и ще струва $150.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *