post

Продажбите на смартфоните на Sony спадат с всяка изминала година. Разбира се, това касае и много други производители, които преди 5-7 години влизаха в десетката на най-големите.

Примерът със Sony е интересен затова, че през последните години в апаратите на японската компания малко неща са се променили. Параметрите несъмнено постоянно се подобряват, но общата концепция на дизайна е запазена още от времето на Xperia Z, макар че Sony по-често от другите пуска нови флагмани. Запазва се и проблемът с качеството на камерите, като в същото време Sony е лидер по продажби на оптични сензори.

Кога компанията ще се научи да прави качествен софтуер за камерите не се знае, но дизайнът на смартфоните може да бъде кардинално променен в скоро време. Според слуховете, още на MWC 2018 компанията ще покаже смартфони, създадени в рамките на новата дизайнерска концепция Mirai.

Повече подробности за Mirai засега няма. Впрочем, експерти са на мнение, че смяната на дизайна няма да подобри коренно положението на Sony. Но компанията все пак е длъжна да опита.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *