post

Qualcomm и Samsung вече са започнали работата по Snapdragon 845, новият чип, който ще захранва Galaxy S9, съобщиха източници на Aju Business Daily.

В доклада се посочва, че нито Snapdragon 845, нито Galaxy S9 са официалните имена на двата продукта, но все пак Qualcomm се затруднява да развива следавщото си поколение 10nm чипове, а Samsung е предложила помощ в тази насока и именно това название е най-вероятното за новия процесор.

Понастоящем не става ясно дали разработката на Snapdragon 845 ще бъде финализирана, но се очаква той да бъде произведен от базираната в Тайван TSMC или Samsung. Поледният сценарий може би е по-логичен, след като корейският гигант вече произвежда Snapdragon 835, който дебютира в Galaxy S8.

Тази новина идва, след като компанията официално потвърди, че е приключила работата по второто поколение на своя 10nm процесор FinFET и вече има необходимия опит в новата технология. Южнокорейският технологичен гигант в момента е в процес на обновяване на своите производствени мощности, за да се подготви за масовото производство на новите си чипове и не е иненадващо, че ще си сътрудничи с Qualcomm.

Освен за Galaxy S9, Snapdragon 845 се очаква да се появи и в американския вариант на Note 9, който компанията най-вероятно ще представи през втората половина на 2018 година, а друг възможен кандидат е и Galaxy X – сгъваемия смартфон, който ще се превърне в алтернатива на традиционанат флагманска линия на Samsung. Повече подробности за Snapdragon 845, най-вероятно ще научем през следващите месеци.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *