post

Apple обяви, че гласовият асистент Siri вече се използва активно на над 500 млн. устройства, съобщава MacRumors. Последните данни, които компанията даде за потреблението на Siri бяха през юни 2017 г. Тогава Siri се е използвала на 375 млн. мобилни устройства месечно.

Новите данни подсказват, че с появата на Siri и за macOS, потреблението на гласовия асистент е започнало да се увеличава още по-бързо. Заслуга обаче има и iOS 11. Заедно с новата версия на мобилната операционна система на Apple, Siri получи серия допълнителни възможности.

Сред тях е по-добър и реалистичен глас, включително мъжки. Siri използва хардуера на самото устройство, за да научава повече за потребителя и да анализира неговите предпочитания, без да споделя много информация със сървъри на компанията. Освен това може да превежда между няколко езика.

Очакванията на Apple са потреблението на Siri да продължи да расте още повече с новото устройство HomePod. Това е говорител, който ще конкурира устройства като Amazon Echo, които се радват на голяма популярност. Една от основните му функции ще е гласово управление чрез Siri, както и възможност за задаване на въпроси към гласовия асистент. За разлика от Echo гамата на Amazon обаче, HomePod ще е значително по-скъп – $349.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *