post

Gigabyte Technology е един от световните ИТ гиганти, който обикновено свързваме с производството на изделия за крайния потребител като дънни платки, видеокарти, смартфони и много други. SG-Computers Engineering е млада компания от родни ИТ специалисти, която се специализира в дистрибуцията на сървърни решения с тази марка.

Корпоративните платформи на Gigabyte Technology са базирани на полуготови (беърбоун) системи с висока степен на мащабируемост, за да отговорят на нуждите на бизнеса от всеки калибър.

Това са 1U или 2U ракмаунт решения, които допълнително се конфигурират с необходимите процесори, количество памет, контролери, твърди дискове, според конкретното приложение, и могат да се ъпгрейдват с ръста на съответния бизнес или организация.

Gigabyte Technology сървърите са висок клас решения по отношение на тяхната отказоустойчивост. Всички платформи са снабдени със сменяеми (hot-swappable) захранващи модули, както и HDD/SSD гнезда. Всички 3.5 инчови гнезда поддържат и 2.5 инчови HDD/SSD устройства. Сървърите разполагат с много опции за разширение – стандартни PCI-Е слотове, както и Mezzanine формат слотове за поставяне на необходимите допълнителни контролери.

2U-AMD-EPYC

Интересно допълнение към Intel и AMD платформите на Gigabyte Technology са решенията с ARM процесори. Те осигуряват изключително висока изчислителна плътност по отношение на броя ядра, както и енергийна ефективност. В горния край на ARM-системите са 4-модулните 2U модели с общо до 8 броя Cavium ThunderX 48-ядрени чипове.

Освен сървъри на Gigabyte Technology дистрибуторът предлага и хибридни или изцяло flash базирани сторидж решения на фирмата, която стои зад разработката на най-популярната сторидж операционна система – FreeNAS. В корпоративното сторидж решение от висок клас, iX Systems предлагат няколко варианта на TrueNAS, с проактивна поддръжка 24/7

TrueNAS_Trio1

Фирмата планира провеждането на редовни специализирани обучения за своите партньори.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *