post

На започналото в Хановер ежегодно изложение CeBIT 2016, чиято основна тема е “Дигиталната трансформация се случва днес“, SAP представя четири актуални сценария от реалния бизнес, които демонстрират различни решения и иновации, реализирани благодарение на тази трансформация за практически ефект в ежедневната работа на компаниите.

Несъмнено, с in-memory платформата, която стои в основата му, пакетът SAP S/4HANA дава на компаниите всичко необходимо, за да отговорят адекватно на случващите се промени. Осигурявайки основа за цялостни процеси, интегрирани посоки за развитие на бизнеса и изцяло нови потребителски изживявания, SAP HANA е мощен инструмент за трансформиране на огромните потоци от данни в реални стойности за бизнеса: предоставяне на пълноценни анализи, улесняване работата на IT и бизнес отделите на компанията, осигуряване на напълно интегрирана платформа, която събира и обобщава всичко това.

Четирите актуални сценария от реалния бизнес, демонстрирани на CeBIT 2016, включват:

1. Свързан стадион
От много години футболната игра и страстта на феновете пълнят стадионите на клубовете от Бундеслигата из цяла Германия. Това от своя страна представлява огромно логистично предизвикателство за хората, които организират тези мащабни събития. В този сценарий SAP показва как феновете могат да използват смартфон приложението TwoGo, за да си осигурят споделено пътуване или да си резервират паркомясто, докато си закупуват билет. Междувременно, управителите на стадионите могат да изтеглят данни и информация в реално време за трафика извън района на стадиона и да съставят карти на горещите зони; да осигуряват алтернативни възможности за паркиране веднага, когато е необходимо и да напътстват феновете към тях при пристигането им на място.
Приложението TwoGo се използва от българския офис на компанията за споделено пътуване вече няколко години.

2. Дигитална строителна площадка
Германската автомагистрала A8 в момента е обект на мащабни ремонтни дейности. Компанията, наета да извърши тези дейности, има няколко основни цели: винаги да разполага с достатъчно работници на място; винаги да има достатъчно налична техника, и разбира се, да завърши проекта по график, за да бъден възстановен трафика възможно най-скоро. Всички строителни машини се проследяват с помощта на GPS сензори. Ако дадена част има нужда от подмяна, въпросната машина може лесно да бъде намерена на съставената дигитална карта. Информацията за наличните ресурси се консолидира на платформа, което прави възможно оптимизирането на работата на екипите.

3. Вземане на решения в реално време
Благодарение на единната база, която платформата SAP HANA осигурява, цялата информация, касаеща важни бизнес решения, се събира на едно място. Това означава, че изборът и решенията, които се вземат по време на срещи, вече не се базират на файлове в PowerPoint или Excel, съдържащи загубила давност или вече не съвсем актуална информация, а на най-новите и актуални данни, извлечени директно от основните процеси на компанията. В ключовия проект, демонстриран в рамките на сценария „Вземане на решения в реално време“, на три сензорни екрана се показва най-основната информация и посетителите имат възможността да изберат предпочитаното от тях ниво на детайлност. Тази база дава възможност на мениджърите да вземат решения и провокира действия и мерки в момента, в който станат необходими.

4. Търговия на дребно – персонализирани изживявания при пазаруване и анализ на данни, предназначен за хората, вземащи решения
Съвременните потребители изискват гладко, лесно и целенасочено изживяване при пазаруване, с осигурена информация за съдържанието и произхода на продукта, както и други полезни факти. SAP показва как потребителите могат да изберат сами съставките на своето смути и да си го получат от умна вендинг машина. Чрез задълбочен анализ на данните, търговците на дребно също могат да разполагат със солидна база за вземане на решения, което им помага да оптимизират бизнеса си във всички аспекти – от продажбите и стоковите наличности до потребителските навици.

В Еxperience зоната на щанда на SAP посетителите имат възможност да създадат и собствено приложение със SAP HANA Cloud Platform в рамките на 15 минути. Всеки може да се възползва от въвеждащо онлайн ръководство, след което опитните ментори от SAP му съдействат в създаването на неговото облачно-базирано приложение.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *