post

Флагманските устройства на Samsung имат един и същ невероятен дизайн със своя Infinity дисплей и изпъкват пред конкуренцията, но изглежда компанията може да поеме в различна посока, поне според някои слухове.

Както вече знаете, iPhone 8, който ще дебютира утре, ще донесе огромна промяна, както в дизайна, така и във функционалността, но едно нещо се набива в очи, когато гледаме изтеклите преди премиерата снимки и това е изрязаната част в от горната страна на екрана, където ще се помещават предната камера и различни сензори, необходими за лицевото разпознаване. Оказва се, че Samsung работи върху собствен проект, чийто екран наподобява този на десетия юбилеен iPhone.

galaxy-s9-all-screen-notch-design-patent

Изображението, което се появи онлайн миналата седмица е взето от патент на компанията, който е подаден през май.

Това предполага, че Samsung, която всъщност изработва OLED панелите за iPhone 8, ще възприеме технологията и ще я приложи в своя бъдещ флагман, следващата година. Не за пръв път корейският гигант взима „на заем“ идеите на своя най-голям конкурент, остава да видим как ще реализира тази и дали това ще помогне за повишаването на сигурността на собствените й смартфони, чието лицево разпознаване се хаква по елементарен начин.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *