post

Сегашните флагмани на Samsung са на по-малко от четери месеца, но слуховете за техните наследници вече ни заливат. С Galaxy S9 и S9+ компанията избра да използва отново дизайна си от миналата година. Този избор може би не би бил толкова лош, ако беше добавила интересни нови функции, които да накарат потребителите да сменят старите си телефони, но за съжаление това не е така, а спадът в продажбите на устройствата го доказва.

Galaxy Note 9, който се очаква да дебютира на 9 август също ще притежава дизайна на своя предшественик, според редица източници, макар и с нов стилус и по-добри спецификации. За щастие обаче, има светлина в тунела, защото се очертава Galaxy S10 да бъде наистина вълнтуващ модел, ново изтичане го доказва. Според него през 2019 година се очакват общо три нови модела S10, подобно на решението на Apple да пусне три нови iPhone тази есен, като единият ще е по-евтин, вторият ще е основен, а триото ще бъде допълнено от S10+ с по-големи размери и цена.

Galaxy S10+ ще има куп нови функции, като Infinity дизайн с тънки рамки и сензор за пръстови отпечатъци, вграден под екрана, но звездата на шоуто ще е неговата камера, кото ще му помогне да се открои и ще оправдае високата му цена. В миналото слуховете твърдяха, че тя ще е тройна, но нов доклад на The Bell посочва, че всъщност фаблетът ще има и двойна предна камера, като така броят на камерите става общо пет. Изданието пише, че S10+ ще има система с двоен обектив, подобна на тази на S9+, но към нея ще бъде добавен 12 мегапикселов широкоъгълен обектив. Към подробностите в доклада можем да добавим още 12 мегапикселов телеобектив за оптично мащабиране и портретни снимки и нов 16 мегапикселов ултра-широк сензор със 120 градуса на видимост. Предната камера на устройството ще е подобна на тази, която вече сме виждали в Galaxy А8 и ще разполага със стандартен датчик и втори телеобектив, позволяващ портретни снимки със замъгляване на фона. Ефектът беше показан за пръв път от Apple с нейния iPhone 7 Plus през 2016 година и от тогава беше възпроизведен от много Android производители.

Друга важна част от статията сочи, че Galaxy S10 ще бъде представен по-рано от очакваното следващата година, на специална пресконференция по време на CES 2019, явно за да се конкурира пряко с новите модеил iPhone, които ще дебютират тази есен.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *