post

Galaxy Note 9 ще бъде доставян с нова персонализирана версия на операционната система – Samsung Experience 9.5, базирана на Android 8.1 Oreo, твърди индустриален източник от Китай. Фаблетът ще въведе и нова версия на персоналния асистент Bixby, наречена Bixby 2.0, за която намекна и самата компания. Според слуховете, новата AL услуга ще има значително по-бързо време за реакция и ще предложи разширен набор от функции, много от които ще са насочени към IoT и превръщането на асистента в домашен хъб.

Очаква се Note 9 да дебютира на следващото събитие Unpacked, което ще се проведе в Ню Йорк на 9 август, най-вероятно придружен от часовника Gear S4, а поръчките за него да станат достъпни в следващите няколко седмици, преди той да излезе официално по магазините в края на същия месец.

Всъщност Samsung по традиция въвежда новите си носими устройства по време на IFA, което се отнася и за серията Note, но се очаква тази година компанията да избърза, за да спеечли времево предимство пред новото поколение iPhone, което ще бъде представено през септември.

Note 9 ще има 6.3 или 6.4 инчов Super AMOLED дисплей и ще запази базовата конфигурация на паметта на своя предшественик, но според същия индустриален източник, може да видим и премиум вариант с 8 GB оперативна и 512 GB вградена памет. Очакват се и подобрения в S Pen, стилусът на емблематичния фаблет, а камерата му най-вероятно ще запази същатапроменлива апертура като на Galaxy S9, но ще бъде с двоен обектив.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *