post

Samsung представи най-новия смартфон от серията Note − Galaxy Note 9, който се позиционира като едно от най-добрите устройства на пазара в момента. Моделът има вградена интелигентност, 6.4 инчов дисплей и 4000 милиамперчасова батерия, а предлаганият с него S Pen се превръща в пълноценно допълнително устройство, което може да управлява смартфона от разстояние.

Производителност

Note 9 идва с 10nm 64-bit Octa-core процесор (Max. 2.7 GHz + 1.7 GHz), благодарение на който устройството лесно може да поддържа дори тежки приложения и игри като Fortnite. ТО притежава и водещата в индустрията, разработената от Samsung, технология за охлаждане Water Carbon Cooling и алгоритъм за регулиране на производителността, базиран на изкуствен интелект.

Батерия

Новият смартфон на Samsung разполага с 4000 mAh батерия, най-голямата до този момент, която гарантира разговори по цял ден, писане на SMS-и, игри и гледане на филми от сутрин до вечер.

Още повече памет

Galaxy Note9 се предлага в България във вариант със 128 GB. Устройството разполага с допълнителен слот за памет с размер до 512GB.

Еволюцията на S Pen

Една от приятните изненади на новия модел е обновеният S Pen. Той вече е с Bluetooth поддръжка (BLE) и на практика представлява пълноценно допълнително устройство, което може да се използва за дистанционно управление на телефона, за управление на презентации и какво ли още не. С едно кликване вече е възможно да се правят индивидуални и групови снимки, да се сменят слайдове на презентация, да се поставя на пауза или пуска видео и др. Разработчиците планират да интегрират новите и усъвършенствани BLE (Bluetooth Low-Energy) функционалности на S Pen в приложенията си по-късно тази година.

По-умна камера

В камерата на Galaxy Note9 са добавени редица интелигентни функции, включително:

– Автоматично разпознаване на сцени. Камерата на Galaxy Note9 може да идентифицира елементи от снимка, като сцени и теми, да я класифицира автоматично в една от 20-те категории и да я оптимизира незабавно.

– Откриване на недостатъци. Първата снимка не винаги излиза правилно и Galaxy Note9 помага на потребителите да разберат дали има нещо нередно, за да могат да заснемат друга, без да изпускат момента. Появява се незабавно известие, ако изображението е замъглено, обектът мига, обективът е замърсен или има фоново осветление, което влияе върху качеството на изображението.

– Премиум камера: Камерата разполага с усъвършенствана технология за намаляване на шума и обектив с двойна апертура, който се настройва спрямо светлината, точно като човешкото око. Независимо от условията на осветеност, Galaxy Note 9 осигурява кристално ясни снимки.

Дисплей

Galaxy Note9 има 6.4-инчов Super AMOLED Инфинити дисплей, който се допълва от стерео високоговорители, настроени от AKG и с впечатляващо аудио от Dolby Atmos. Междувременно стана ясно, че YouTube са обявили Galaxy Note 9 като премиум устройство, което е в състояние да предостави най-доброто от платформата.

Galaxy Note 9 е съвместим и със Samsung DeX. С тази технология потребителите могат да свържат смартфона с монитор и да работят по презентации, да редактират снимки и да гледат любимите си шоу програми, директно възпроизведени на телефона им. Galaxy Note9 може да захранва виртуалния компютър и дори да служи като напълно функционален втори екран.

Официалните продажби на Galaxy Note 9 в България стартират от 24 август в търговската мрежа, а моделът ще се предлага в три цвята – среднощно черно, лилаво и морско синьо с жълт S Pen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *