post

Samsung Electronics спечели 48 iF награди за дизайн, сред които седем златни отличия. Тридесет и девет от наградите бяха връчени за изключителен дизайн на продукт, пет за комуникационен дизайн и четири за дизайнерска концепция.

iF наградите за дизайн са широко признати като един от трите най-големи международни конкурси за дизайн в света, стартирал още през 1953 г. в Германия и организиран от International Forum Design. Наградите се връчват в пет категории: продуктов дизайн, комуникационен дизайн на опаковка, вътрешна архитектура и професионална концепция. Жури от международни експерти оценява всяка кандидатура на продукт, базирайки се на качеството на дизайна, подходящия избор на материали и нестандартния характер. Общо 75 продукта са избрани заGOLD Awards.

“За нас е чест, че International Forum Design призна нашия постоянен ангажимент към създаване на изключителен продуктов дизайн, даващ възможност на хората да взаимодействат с технологиите по нов начин,” каза Б.К. Юн, президент и главен изпълнителен директор на Samsung Electronics. “Ние ще продължим да поставяме нови предизвикателства пред себе си и индустрията, за да предоставяме значими проекти и интуитивни продукти на хората по целия свят.”

Следните продукти и концепции получиха iFGOLD награди като признание за иновативния им дизайн:

• Curved UHD TV (HU9000) – Извитата форма на HU9000 показва красотата и предимствата на извивката, която позволява на зрителите да се потопят напълно в картината. Комбинирайки оптимална извивка и кристално качество на картината, телевизорът създава панорамен ефект и по-голямо чувство за дълбочина с повишена яркост и яснота на цветовете.

• Gear VR – Шлемът за виртуална реалност съчетава уникален дизайн с лесна потребителска експлоатация, за да предостави на хората нови възможности за взаимодействие с технологиите. Той разполага с ергономичен дизайн за максимален комфорт и позволява избор на 2D или 3D съдържание за виртуална реалност с невероятната си 360-градусова гледка и широк екран, оптимизиран за дисплея на Galaxy Note 4 с Quad HD Super AMOLED 5.7-инчова резолюция.

• Gear Circle – Със своя интелигентен, модерен и уникален дизайн Gear Circle предлага на потребителите инстинктивни, удобни и напълно нови начини да улеснят ежедневието си. Bluetooth слушалките, които се носят около врата, разполагат с магнитна закопчалка, позволяваща на потребителите да бъдат свързани по всяко време.

• A3 Printer (MX4) – Разработен специално за подобряване на потребителското изживяване, MX4 осигурява лесна и бърза експлоатация, заменяйки сложните бутони с интегриран 10.1-инчов таблет и високо признатата технология Smart UI на Samsung. Samsung е първата в печатната индустрия компания, която получаваGOLD Awards за А4 и за А3 принтери, базирани на дизайнерската идентичност на компанията, свързана с последователна концепция, която съчетава иновации и стойност.

• Design Story Toolkit (WW9000) – Design Story Toolkit визуализира философията и стойността, въплътени в проектирането на пералнята WW9000, създавайки хармония чрез съчетаване на форма и функция. Той показва непреходния във времето Samsung дизайн на дигиталните уреди и включва различни елементи от него, помогнали на Samsung успешно да демонстрира завладяващ дизайн, интуитивна експлоатация и ефективно представяне на своята нова пералня.

• Bended Surface – Извитата повърхност е доказателство за ангажимента на Samsung към иновациите в дизайна, осигуряващи значими изживявания, които отиват отвъд подобрената функционалност или естетика. Рационализираната форма осигурява по-добра ергономичност, удобен захват и оптимизира използването с дисплей, който се извива над единия ръб на телефона.

Повече информация за iF наградите за дизайн е достъпна ТУК.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *